HTML

Koktélok

Koktélok a legegyszerűbbtől a legnehezebben elkészíthetőig!
Az összetevők és mixelésnél használt eszközök bemutatása.
Nem is olyan vészes, mint gondolnád!

Utolsó kommentek

  • D3v14nc3: :D Blody Mary-t készítettél? :D Bár abba meg a tejszín nem kell! :D Akkor várom majd Tőled az ese... (2008.01.23. 15:42) Bevezetés
  • Koimbra: Anno még alapszinten én is mixelgettem a haveroknak alapszinten:) Vittem ki tejszínt, tojást, meg ... (2008.01.23. 15:35) Bevezetés
  • D3v14nc3: Tevepata kérésére felkerült az alkoholok hozzávetőleges alkoholtartalma. Várom a további visszajel... (2008.01.19. 16:24) Lássuk az alkoholtartalmú hozzávalókat
  • D3v14nc3: Köszönöm szépen! Még néhány "száraz" téma vár ránk, aztán belecsapunk a lecsóba illetve a koktélo... (2008.01.18. 22:13) Lássuk az alkoholtartalmú hozzávalókat
  • Tevepata: Gratulálok az oldalhoz először is! Epekedve várom a recepteket, végre egy hely, ahol nem kell 2500... (2008.01.18. 20:47) Lássuk az alkoholtartalmú hozzávalókat
  • Utolsó 20

Címkék

Linkblog

Lássuk az alkoholtartalmú hozzávalókat

2008.01.18. 19:51 :: D3v14nc3

Nakéremszépen! Azt hiszem már mindenki tapasztalta, hogy milyen irdatlan mennyiségű rövidital létezik! Elkerülendő, hogy ez összezavarjon minket, egy huszáros vágással térjünk rá az alapvető alkoholtartalmú hozzávalókra. Mindegyikről csak egy rövid tájékoztatót írok, akit bővebben érdekelnek az egyes alapanyagok, tessék utánanézni, vagy megkérdezni!

Barndy, Konyak, Borpárlat

Nos a 3 név majdnem ugyanazt takarja, de azért vannak árnyalatnyi különbségek.
Bár a franciák tuti dobnának egy hátast, ha ezt hallanák! A lényeg a lényeg, hogy az angol megnevezés a brandy, konyaknak viszont csak a dél-francia Charente tartomány Cognac nevezetű szőlőtermelő vidékről származó szőlőből készített borpárlatot lehet hívni!
Alkoholtartalma: 38-40%

Gin
A gin neve a francia "geniévre" (boróka) szóból származik, de magát az italt, illetve annak receptjét az angolok fejleszették ki többek között borókából, korianderből, kardamomból, narancsból és angyalgyökérből.
Alkoholtartalma: 37-40%

Rum
A rum a Karib-tenger térségéből származik (Kuba, Jamaica, Haiti, Puerto Rico, Guadeloupe, Martinique, Barbados és Trinidad). A cukornád feldolgozása során keletkezik egy szirupszerű, sűrű anyag a melasz. Na ez a nem túl bizalomgerjesztő kinézetű massza a rum alapanyaga.
Alkoholtartalma: 38-54%

Whiskey, Whisky
Miért is a 2 megnevezés? Egyszerű! Ha ír vagy amerikai, akkor whiskey. Ha skót, kanadai vagy egyéb, akkor whisky. Azt azonban fontos tudni, hogy mindegyik italnak nagyon eltérő íze van! Még a scotch is más-más ízű lehet, pedig mindet Skóciában gyártják. Alapvetően gabonából és malátából  készítik ezt az italt.
Alkoholtartalma: ~40%

Vodka
Ki ne hallott volna az orosz nemzeti italról? Maga a szó "vizecskét" jelent. Gabonából, vagy burgonyából készítik.
Alkoholtartalma: min. 40%

Likőr
Számtalan fajtája van, eltérő ízben, színben! Pálinkából, cukoroldatból, gyülölcslevekből, gyógynövényekből, fűszerekből és aromaanyagokból készítik.
Alkoholtartalma: 15-40%

Pezsgő, Champagne
Az I. világháború végéig minden habzóbort champange-nak neveztek, azonban az 1919-es versailles-i szerződés aláírása óta csak a Champagne-ból származó italt lehet így nevezni.
Alkoholtartalma: 7-12%

Röviden ennyi! Ígérem most már igyekszem nem írni ennyi száraz elméleti témát, de ez a muszáj része! Később már jön a hab a tortán, a koktélreceptek.

3 komment

Címkék: vodka pezsgő whisky brandy konyak whiskey gin borpárlat likőr rum

A bejegyzés trackback címe:

https://koktelok.blog.hu/api/trackback/id/tr94302607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tevepata · http://popo.blog.hu 2008.01.18. 20:47:13

Gratulálok az oldalhoz először is!
Epekedve várom a recepteket, végre egy hely, ahol nem kell 2500Ft-ot fizetnem egy Longiland Icetea-ért, hanem le lesz írva pontosan mi kell bele és kényelmesen itthonról kortyolgathatom kedvenc koktélomat!
Lényeg a lényeg: ezekhez a kemény piákhoz szerintem így elöljáróba oda lehetne írni, hogy -tól -ig terjed az átlagos alkoholtartalma, mert én pl most fejből nem tudom, hogy a gin hány %-os...

További sok sikert!

D3v14nc3 · http://jozenek.blog.hu 2008.01.18. 22:13:37

Köszönöm szépen!

Még néhány "száraz" téma vár ránk, aztán belecsapunk a lecsóba illetve a koktélokba!
Az ötlet remek! Összegyűjtöm, és felteszem a %-okat!

D3v14nc3 · http://jozenek.blog.hu 2008.01.19. 16:24:58

Tevepata kérésére felkerült az alkoholok hozzávetőleges alkoholtartalma.
Várom a további visszajelzéseket!
süti beállítások módosítása